Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada februarie – martie 2012 s-a desfăşurat cea de-aIIa ediţie a Concursului „Mărţişorul, dar al primăverii”, activitate inclusă în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar Judeţean având ca scop cultivarea şi valorificarea potenţialului creator al elevilor, precum şi sărbătorirea în mod inedit a lunii Martie.
Printre obiectivele proiectului s-au numărat: dezvoltarea simţului estetic; stimularea activităţii în grup; atragerea efectivă a elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, conducând la creşterea numerică şi calitativă a acestor activităţi; identificarea propriilor valori şi a grupului / comunităţii din care fac parte; stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziţii; stimularea activităţii de cercetare privind istoricul, tradiţiile şi legenda mărţişorului.
Mărţişorul – este sărbătoarea tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Femeile şi bărbaţii primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie ca semn al sosirii primăverii, al prieteniei şi al dragostei. Acest concurs şi-a propus să fie o formă de educaţie în spiritul păstrării tradiţiilor legate de sosirea primăverii.
La concurs au participat 650 de elevi, îndrumaţi de 140 de cadre didactice, din 34 instituții de învățământ partenere din județ, dar au fost primite și lucrări din 6 judeţe ale țării. Concursul s-a desfăşurat pe cinci secţiuni: - marţişoare, felicitări, pictură, grafică (desen), colaj, iar creaţiile artistice au fost realizate în tehnică de lucru la alegere,
Activitatea a fost coordonată de prof. Mariana Diaconu, prof. Gabriela Apetria, prof. Laurenţiu Apetria de la Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pillat” din Dorohoi. Concursul s-a finalizat cu o expoziţie a celor mai reuşite lucrări, acestea putând fi admirate la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Pietonalul Municipiului Dorohoi, la şcoala coordonatoare până la sfârşitul lunii martie. „Putem spune că lucrările au fost deosebite, expresive, scopul concursului a fost atins, participanţii şi-au pus în valoare, iniţiativa, creativitatea, perseverenţa obţinând astfel premii binemeritate, iar juriul a fost impresionat de talentul şi imaginaţia copiilor”, au spus organizatorii, care au adăugat că intenţionează să permanentizeze acest concurs. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.